by: charis

0

by: charis

0

Χειροσφαίριση

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

????Επίσημη ιστοσελίδα

Ο Σύλλογος «Ανόρθωσις» Αμμοχώστου ιδρύθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1911 και έφερε το όνομα «Αναγνωστήριο Ανόρθωσις». Η θέληση και η επιμονή του Νικόλαου Καταλάνου, για την ίδρυση ενός Αναγνωστηρίου στην Αμμόχωστο στα πρότυπα της «Αγάπης του Λαού» στη Λευκωσία παίρνει σάρκα και οστά.

Στα πρώτα πρακτικά για την ίδρυση της Ανόρθωσης αναφέρεται: «Συνεστήθη εν Βαρωσίοις και υφίσταται από 30 Ιανουαρίου 1911, αναγνωστήριον υπό την επωνυμίαν Ανόρθωσις, επί της ηθικής αναπλάσεως, της ελληνικής μορφώσεως και της ψυχαγωγίας των μελών αυτού». Το τσουχτερό κρύο της ημέρας εκείνης (ο τύπος της εποχής αναφέρει ότι ο Πενταδάκτυλος ήταν χιονισμένος) αντικαταστάθηκε με τη ζεστασιά της δημιουργίας ενός Συλλόγου που είχε στόχο την ηθική ανάπλαση, την ελληνική μόρφωση και την ψυχαγωγία των μελών του. Όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων, ουσιαστικά, η μεγάλη πρόκληση ήταν να ανορθώσει την ποιότητα ζωής των Βαρωσιωτών. Βασικοί σκοποί του νέου σωματείου η μόρφωση και η εθνικοχριστιανική διαπαιδαγώγηση των νέων της πόλης και της επαρχίας. Γι’ αυτό και δίνεται στο Σύλλογο ο χαρακτήρας αναγνωστηρίου.Η ρωμαλέα παρουσία του πολιτικού Ελευθέριου Βενιζέλου στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας και οι επίμονες προσπάθειες του για ανόρθωση του Ελληνισμού δεν άφησαν ασυγκίνητους και τους Έλληνες της Κύπρου. Οι οποίου μάχονται για τη δική τους ανόρθωση, αντιμετωπίζοντας κατάφατσα τους Άγγλους  αποικιοκράτες. Μέσα σ’ αυτό τον πανελλήνιο ενθουσιασμό γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το καινούργιο σωματείο. Και πήρε το όνομα «Ανόρθωσις» από τη λέξη που είχε ήδη γίνει πόθος και πάθος, όνειρο και όραμα ολόκληρου τους Ελληνισμού.

Την πρώτη Επιτροπή αποτελούν οι: Χαράλαμπος Οικονομίδης, Μιχαλάκης Μιχαηλίδης, Γεώργιος Ευαγγέλου Λοΐζου, Νικόλαος Πατατράκας, Κανάρης Σωτηρίου, Παναγιώτης Ιωάννου, Δημήτριος Σαβεριάδης και Χαράλαμπος Γαβριηλίδης. Πρώτος επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου ανακηρύχθηκε ο εμπνευστής του Συλλόγου, Νικόλαος Καταλάνος, στις 5 Φεβρουαρίου 1911.

Το 1922 δημιουργείται ταμιευτήριο για την ανακούφιση των προσφύγων της Μικράς Ασίας. Η Ανόρθωση πρωτοπορεί στο Πανελλήνιο και αποτελεί παράδειγμα αντιγραφής, στην προσπάθεια επούλωσης των πληγών από την Μικρασιατική καταστροφή.Οι εκδηλώσεις της Ανόρθωσης στρέφονται βασικά στον πνευματικό και κοινωνικό τομέα. Η μαντολινάτα και η φιλαρμονική του σωματείου, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Δημητριάδη, στέλλουν τους ήχους και τις νότες τους να αγκαλιάσουν όλο το νησί. Όσο όμως γοητεύει η μαντολινάτα, άλλο τόσο γοητεύει η ενέργεια της Ανόρθωσης να διαθέσει τις εισπράξεις από τις εκδηλώσεις της, για τις ανάγκες της πατρίδας. Σε μια ώρα μαζεύεται το ποσό των ογδονταπέντε λιρών – ποσό τεράστιο για τα δεδομένα της εποχής εκείνης. Ήταν η ώρα της πατρίδας. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, Ελευθέριος Βενιζέλος, στέλνει ευχαριστήριο επιστολή προς την Ανόρθωση.

Η πρώτη σπίθα για  τη φωτιά που θα έκανε λάβα τις καρδιές των νέων της Αμμοχώστου, έχει ήδη ανάψει…

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Ο κ. Χρυσάνθου, είναι μέλος της διοίκησης και μέσα από την ιδιότητα του αυτή, καταθέτει παρακάτω τις δικές του τοποθετήσεις και εκτιμήσεις, γύρω από την όλη λειτουργία του οικοδομήματος που έχει δημιουργηθεί, για να αναβιώσει το άθλημα της καλαθόσφαιρας στους κόλπους του σωματείου μας!

-Κύριε Χρυσάνθου, μιλήστε μας κατ` αρχήν, για το πως δεχθήκατε την πρόταση για να μετάσχετε στα διοικητικά δρώμενα της Ανόρθωσης:

-«Η πρόταση μου έγινε τηλεφωνικά πριν σχεδόν 6 χρόνια από τον μετέπειτα πρόεδρο και φίλο κ. Αντώνη Μικελλίδη, για να προχωρήσουμε στην σύσταση καλαθοσφαιρικού τμήματος της Ανόρθωσης. Παρόλο που η πρόταση με ενθουσίασε, όντας Αμμοχωστιανός αλλά και μπασκετικός, οφείλω να ομολογήσω ότι αρχικά την αντιμετώπισα με λίγο σκεπτικισμό αφού είναι πολλά τα παραδείγματα ομάδων στην Κύπρο και την Ελλάδα που δημιούργησαν μια μαύρη τρύπα και στο τέλος κατέρρευσαν.
Πείστηκα όμως πολύ εύκολα όταν μου ανέλυσε το μακροχρόνιο πλάνο που θα εφαρμόζαμε, δηλαδή ότι θα ξεκινούσαμε στην αρχή με ακαδημίες για να δημιουργήσουμε την απαραίτητη υποδομή και θα προχωρούσαμε στην δημιουργία αντρικής και γυναικείας ομάδας σε ένα ορίζοντα 5 χρόνων.
Έτσι μαζί με τον κ. Μικελλίδη και τα άλλα 2 μέλη της Διοίκησης, τους κύριους Μάρκο Κασιουρή και Θέμη Παπαδόπουλο, αλλά και τον Διευθυντή του τμήματος κ. Σάκη Πασσά προχωρήσαμε στην επαναδραστηριοποίηση του τμήματος καλαθόσφαιρας της Ανόρθωσης.
Θέλω να πιστεύω ότι δικαιωθήκαμε πλήρως αφού όχι μόνο έχουμε πλέον την μεγαλύτερη ακαδημία καλαθόσφαιρας στη Λεμεσό, προσωρινή έδρα της καλαθοσφαιρικής Ανόρθωσης, αλλά καταφέραμε να επισπεύσουμε και την δημιουργία αντρικής και γυναικείας ομάδας κατά 1 χρόνο.»

-Τι σημαίνει για σας, να είστε μέρος της επαναδραστηριοποίησης της Ανόρθωσης στα καλαθοσφαιρικά πράγματα του τόπου μας;

-«Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή να είμαι μέρος ενός τόσο ιστορικού σωματείου όπως είναι η Ανόρθωση, που αντιπροσωπεύει μια πόλη που περιμένει καρτερικά 46 χρόνια και που δυστυχώς δεν πρόλαβα να γνωρίσω.
Η Ανόρθωση ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της ομοσπονδίας καλαθόσφαιρας και δυστυχώς οι συνθήκες της προσφυγιάς την ανάγκασαν να απουσιάζει από τον χώρο της καλαθόσφαιρας για πάρα πολλά χρόνια. Ήταν πραγματικά πολύ συγκινητικό όταν σε μια εκδήλωση μας καταφέραμε να φέρουμε παλαίμαχους καλαθοσφαιριστές της Ανόρθωσης για να τους βραβεύσουμε, και μπορούσες να δεις το παρελθόν και το μέλλον της ομάδας μαζί.
Ξεκινήσαμε την πρώτη προπόνηση πριν 5 χρόνια μεταξύ συγγενών και φίλων, με 8-9 δικά μας παιδιά, και σε χρόνο ρεκόρ καταφέραμε να έχουμε την μεγαλύτερη ακαδημία στην Λεμεσό, έχοντας διοργανώσει camps με πάρα πολλά παιδιά από διάφορες πόλεις και έχοντας καλεσμένους παίκτες του βεληνεκούς του Παναγιώτη Φασούλα, του Νίκου Παππά, κ.α.»

-Με βάση τα όσα έχουν γίνει από πλευράς διοίκησης, μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια, για τον επόμενο στόχο;

-«Νομίζω ότι το να συζητάμε για στόχους εν μέσω της πανδημίας που μαστίζει τον πλανήτη και της αβεβαιότητας όλων των αθλητικών διοργανώσεων που έρχεται ως φυσικό επακόλουθο είναι κάπως ανασφαλές. Σίγουρα βραχυπρόθεσμος στόχος μας είναι να επιστρέψουν όλα τα τμήματα μας στις προπονήσεις με ασφάλεια, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες ασφαλώς, αφού τους έχει λείψει όλους πολύ το μπάσκετ.
Μακροπρόθεσμα τώρα, είμαστε αναγκασμένοι λόγω της ιστορίας του σωματείου να κοιτάμε πάντα πιο ψηλά. Όπως έχω προαναφέρει, ο πρώτος στόχος που ήταν η δημιουργία αντρικού και γυναικείου τμήματος έχει επιτευχθεί ένα χρόνο νωρίτερα. Η γυναικεία ομάδα είχε μια αξιοπρεπή παρουσία στην 1η κατηγορία, ενώ η αντρική ομάδα κατέκτησε την πρωτιά στην Β2 και την άνοδο της στην Β1, έχοντας επιλέξει να ξεκινήσουμε από χαμηλά με βάση την φιλοσοφία της ομάδας ενώ είχαμε το δικαίωμα συμμετοχής απ’ ευθείας στην Α κατηγορία.
Στόχος είναι να συνεχίσουμε με την ίδια φιλοσοφία και λειτουργεία, να κρατήσουμε τον βασικό κορμό στις ομάδες μας, να συνεχίσουμε να τις στελεχώνουμε με παίκτες και παίκτριες από τις ακαδημίες μας και να τις συμπληρώνουμε με στοχευμένες μεταγραφές έτσι ώστε να κτίζουμε για το μέλλον.»

-Θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια, σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί η διοίκηση του σωματείου μας;

-«Η διοίκηση του καλαθοσφαιρικού τμήματος του σωματείου μας έχει όνομα και επίθετο. Αντώνης Μικελλίδης. Ο Αντώνης όχι μόνο μας έφερε κοντά για να επαναλειτουργήσουμε το τμήμα του μπάσκετ, αλλά είναι και αυτός που τρέχει καθημερινά την ομάδα.
Οι υπόλοιποι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε τον ίδιο ενεργό ρόλο, παρόλο που πολύ θα το θέλαμε. Συμβάλλουμε όπου είναι δυνατό, κυρίως σε διοικητικά θέματα, αλλά την διοίκηση της ομάδας, που πλέον μιλάμε για πλήρης απασχόληση, την έχει αναλάβει ο Αντώνης μαζί με τον διευθυντή μας, Σάκη Πασσά.»

-Τέλος θα θέλαμε το σχόλιο σας γύρω από τη γενική αγωνιστική φιλοσοφία που εμπνέει η ομάδα μας στα καλαθοσφαιρικά μας γήπεδα:

-«Η αγωνιστική μας φιλοσοφία βασίζεται στο ευ αγωνίζεσθε και στο τι αντιπροσωπεύει το ιστορικό σωματείο της Ανόρθωσης. Όπως έχω προαναφέρει δίνεται πολλή έμφαση στις ακαδημίες μας, οι οποίες στελεχώνουν μετά και τις αγωνιστικές ομάδες, έτσι ώστε η ίδια φιλοσοφία του «ένας για όλους και όλοι για έναν» να γίνεται τρόπος ζωής για όλους μας τους παίκτες και παίκτριες και να μεταλαμπαδεύεται και στους καινούριους.
Επίσης το αίσθημα του ότι ανήκουν σε ένα προσφυγικό σωματείο άντρες, γυναίκες και παιδιά που διαφορετικά δεν θα είχαν καμία σχέση με την Αμμόχωστο, είναι ανεπανάληπτο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το αίσθημα ρίγους και συγκίνησης σε ένα αγώνα παιδικού μας τμήματος σε τουρνουά στην Ελλάδα, όταν φωνάξαν τα παιδιά το σύνθημα μας, «Ανόρθωσις - Αμμόχωστος – Επιστροφή», και όλο το γήπεδο στάθηκε όρθιο και χειροκροτούσε.» ... See MoreSee Less

Ο κ. Χρυσάνθου, είναι μέλος της διοίκησης και μέσα από την ιδιότητα του αυτή, καταθέτει παρακάτω τις δικές του τοποθετήσεις και εκτιμήσεις, γύρω από την όλη λειτουργία του οικοδομήματος που έχει δημιουργηθεί, για να αναβιώσει το άθλημα της καλαθόσφαιρας στους κόλπους του σωματείου μας! 

-Κύριε Χρυσάνθου, μιλήστε μας κατ` αρχήν, για το πως δεχθήκατε την πρόταση για να μετάσχετε στα διοικητικά δρώμενα της Ανόρθωσης:  

-«Η πρόταση μου έγινε τηλεφωνικά πριν σχεδόν 6 χρόνια από τον μετέπειτα πρόεδρο και φίλο κ. Αντώνη Μικελλίδη, για να προχωρήσουμε στην σύσταση καλαθοσφαιρικού τμήματος της Ανόρθωσης. Παρόλο που η πρόταση με ενθουσίασε, όντας Αμμοχωστιανός αλλά και μπασκετικός, οφείλω να ομολογήσω ότι αρχικά την αντιμετώπισα με λίγο σκεπτικισμό αφού είναι πολλά τα παραδείγματα ομάδων στην Κύπρο και την Ελλάδα που δημιούργησαν μια μαύρη τρύπα και στο τέλος κατέρρευσαν. 
Πείστηκα όμως πολύ εύκολα όταν μου ανέλυσε το μακροχρόνιο πλάνο που θα εφαρμόζαμε, δηλαδή ότι θα ξεκινούσαμε στην αρχή με ακαδημίες για να δημιουργήσουμε την απαραίτητη υποδομή και θα προχωρούσαμε στην δημιουργία αντρικής και γυναικείας ομάδας σε ένα ορίζοντα 5 χρόνων. 
Έτσι μαζί με τον κ. Μικελλίδη και τα άλλα 2 μέλη της Διοίκησης, τους κύριους Μάρκο Κασιουρή και Θέμη Παπαδόπουλο, αλλά και τον Διευθυντή του τμήματος κ. Σάκη Πασσά προχωρήσαμε στην επαναδραστηριοποίηση του τμήματος καλαθόσφαιρας της Ανόρθωσης. 
Θέλω να πιστεύω ότι δικαιωθήκαμε πλήρως αφού όχι μόνο έχουμε πλέον την μεγαλύτερη ακαδημία καλαθόσφαιρας στη Λεμεσό, προσωρινή έδρα της καλαθοσφαιρικής Ανόρθωσης, αλλά καταφέραμε να επισπεύσουμε και την δημιουργία αντρικής και γυναικείας ομάδας κατά 1 χρόνο.» 

-Τι σημαίνει για σας, να είστε μέρος της επαναδραστηριοποίησης της Ανόρθωσης στα καλαθοσφαιρικά πράγματα του τόπου μας; 

-«Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή να είμαι μέρος ενός τόσο ιστορικού σωματείου όπως είναι η Ανόρθωση, που αντιπροσωπεύει μια πόλη που περιμένει καρτερικά 46 χρόνια και που δυστυχώς δεν πρόλαβα να γνωρίσω. 
Η Ανόρθωση ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της ομοσπονδίας καλαθόσφαιρας και δυστυχώς οι συνθήκες της προσφυγιάς την ανάγκασαν να απουσιάζει από τον χώρο της καλαθόσφαιρας για πάρα πολλά χρόνια. Ήταν πραγματικά πολύ συγκινητικό όταν σε μια εκδήλωση μας καταφέραμε να φέρουμε παλαίμαχους καλαθοσφαιριστές της Ανόρθωσης για να τους βραβεύσουμε, και μπορούσες να δεις το παρελθόν και το μέλλον της ομάδας μαζί. 
Ξεκινήσαμε την πρώτη προπόνηση πριν 5 χρόνια μεταξύ συγγενών και φίλων, με 8-9 δικά μας παιδιά, και σε χρόνο ρεκόρ καταφέραμε να έχουμε την μεγαλύτερη ακαδημία στην Λεμεσό, έχοντας διοργανώσει camps με πάρα πολλά παιδιά από διάφορες πόλεις και έχοντας καλεσμένους παίκτες του βεληνεκούς του Παναγιώτη Φασούλα, του Νίκου Παππά, κ.α.»

-Με βάση τα όσα έχουν γίνει από πλευράς διοίκησης, μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια, για τον επόμενο στόχο; 

-«Νομίζω ότι το να συζητάμε για στόχους εν μέσω της πανδημίας που μαστίζει τον πλανήτη και της αβεβαιότητας όλων των αθλητικών διοργανώσεων που έρχεται ως φυσικό επακόλουθο είναι κάπως ανασφαλές. Σίγουρα βραχυπρόθεσμος στόχος μας είναι να επιστρέψουν όλα τα τμήματα μας στις προπονήσεις με ασφάλεια, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες ασφαλώς, αφού τους έχει λείψει όλους πολύ το μπάσκετ. 
Μακροπρόθεσμα τώρα, είμαστε αναγκασμένοι λόγω της ιστορίας του σωματείου να κοιτάμε πάντα πιο ψηλά. Όπως έχω προαναφέρει, ο πρώτος στόχος που ήταν η δημιουργία αντρικού και γυναικείου τμήματος έχει επιτευχθεί ένα χρόνο νωρίτερα. Η γυναικεία ομάδα είχε μια αξιοπρεπή παρουσία στην 1η κατηγορία, ενώ η αντρική ομάδα κατέκτησε την πρωτιά στην Β2 και την άνοδο της στην Β1, έχοντας επιλέξει να ξεκινήσουμε από χαμηλά με βάση την φιλοσοφία της ομάδας ενώ είχαμε το δικαίωμα συμμετοχής απ’ ευθείας στην Α κατηγορία. 
Στόχος είναι να συνεχίσουμε με την ίδια φιλοσοφία και λειτουργεία, να κρατήσουμε τον βασικό κορμό στις ομάδες μας, να συνεχίσουμε να τις στελεχώνουμε με παίκτες και παίκτριες από τις ακαδημίες μας και να τις συμπληρώνουμε με στοχευμένες μεταγραφές έτσι ώστε να κτίζουμε για το μέλλον.»

-Θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια, σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί η διοίκηση του σωματείου μας; 

-«Η διοίκηση του καλαθοσφαιρικού τμήματος του σωματείου μας έχει όνομα και επίθετο. Αντώνης Μικελλίδης. Ο Αντώνης όχι μόνο μας έφερε κοντά για να επαναλειτουργήσουμε το τμήμα του μπάσκετ, αλλά είναι και αυτός που τρέχει καθημερινά την ομάδα. 
Οι υπόλοιποι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε τον ίδιο ενεργό ρόλο, παρόλο που πολύ θα το θέλαμε. Συμβάλλουμε όπου είναι δυνατό, κυρίως σε διοικητικά θέματα, αλλά την διοίκηση της ομάδας, που πλέον μιλάμε για πλήρης απασχόληση, την έχει αναλάβει ο Αντώνης μαζί με τον διευθυντή μας, Σάκη Πασσά.»

-Τέλος θα θέλαμε το σχόλιο σας γύρω από τη γενική αγωνιστική φιλοσοφία που εμπνέει η ομάδα μας στα καλαθοσφαιρικά μας γήπεδα: 

-«Η αγωνιστική μας φιλοσοφία βασίζεται στο ευ αγωνίζεσθε και στο τι αντιπροσωπεύει το ιστορικό σωματείο της Ανόρθωσης. Όπως έχω προαναφέρει δίνεται πολλή έμφαση στις ακαδημίες μας, οι οποίες στελεχώνουν μετά και τις αγωνιστικές ομάδες, έτσι ώστε η ίδια φιλοσοφία του «ένας για όλους και όλοι για έναν» να γίνεται τρόπος ζωής για όλους μας τους παίκτες και παίκτριες και να μεταλαμπαδεύεται και στους καινούριους. 
Επίσης το αίσθημα του ότι ανήκουν σε ένα προσφυγικό σωματείο άντρες, γυναίκες και παιδιά που διαφορετικά δεν θα είχαν καμία σχέση με την Αμμόχωστο, είναι ανεπανάληπτο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το αίσθημα ρίγους και συγκίνησης σε ένα αγώνα παιδικού μας τμήματος σε τουρνουά στην Ελλάδα, όταν φωνάξαν τα παιδιά το σύνθημα μας, «Ανόρθωσις - Αμμόχωστος – Επιστροφή», και όλο το γήπεδο στάθηκε όρθιο και χειροκροτούσε.»

Comment on Facebook

Συγχαρητήρια και στους τέσσερεις σας!
Πιστεύω είναι μεγάλο λειτούργημα και πράγματι το αξίζει η ομάδα μας και η πόλη μας η Αμμόχωστος που τόσο στερούμαστε όλοι!
Καλή συνέχεια!

Μπράβο σας ακόμα πιο δυνατά του χρόνου όλα για την ΑΜΜΌΧΩΣΤΟ

Συγχαρητήρια φίλε Χρίστο.

Θερμά συγχαρητήρια στην προσπάθεια σας, από έναν παλαίμαχο μπασκετμπολίστα τής Ανόρθωσης.

🏀Η Ανόρθωση καλωσορίζει την Αντιγόνη Αναξαγόρου!
Νέο στέλεχος στη Γυναικεία μας ομάδα, επιπρόσθετη βοήθεια για την Ανόρθωση, ενόψει της ερχόμενης, δύσκολης και συνάμα, απαιτητικής χρονιάς, νέες φιλοδοξίες και για την ίδια, τη νέα μας παίκτρια!
Η Ανόρθωση, ανακοινώνει την απόκτηση της Αντιγόνης Αναξαγόρου και της εύχεται, να συναντήσει τα καλύτερα, αγωνιζόμενη στην ομάδα μας και όταν λέμε τα καλύτερα, εννοούμε και αυτά που αφορούν την προσπάθεια της, μέσα από την ομαδικότητα, αλλά και την προσωπική της εξέλιξη!
Αντιγόνη Αναξαγόρου, ο «Φοίνικας» σε καλωσορίζει στην αγκαλιά του! noni_anax9
... See MoreSee Less

🏀Η Ανόρθωση καλωσορίζει την Αντιγόνη Αναξαγόρου! 
Νέο στέλεχος στη Γυναικεία μας ομάδα, επιπρόσθετη βοήθεια για την Ανόρθωση, ενόψει της ερχόμενης, δύσκολης και συνάμα, απαιτητικής χρονιάς, νέες φιλοδοξίες και για την ίδια, τη νέα μας παίκτρια! 
Η Ανόρθωση, ανακοινώνει την απόκτηση της Αντιγόνης Αναξαγόρου και της εύχεται, να συναντήσει τα καλύτερα, αγωνιζόμενη στην ομάδα μας και όταν λέμε τα καλύτερα, εννοούμε και αυτά που αφορούν την προσπάθεια της, μέσα από την ομαδικότητα, αλλά και την προσωπική της εξέλιξη! 
Αντιγόνη Αναξαγόρου, ο «Φοίνικας» σε καλωσορίζει στην αγκαλιά του! noni_anax9Image attachment

We had a quick chat with Diana:

What are your thoughts about playing for Anorthosis Famagusta - Basketball club for the upcoming season?

I am really excited and am looking forward to playing for ANORTHOSIS. The management has really been great, my teammates, the coaching staff and everyone at Anorthosis have gone out of their way to make me feel part of this great family! It is an honour to play for a club with so much history and am looking forward to helping the club achieve its goals this season.

What are your expectations for the season?

I am looking forward to a competitive season. I am impressed with the teamwork and work ethics of the team. They have achieved a great deal in a short period of time and I am sure that we will continue improving and become a better and stronger team with every match that we play. ... See MoreSee Less

We had a quick chat with Diana:

What are your thoughts about playing for  Anorthosis Famagusta - Basketball club for the upcoming season? 

I am really excited and am looking forward to playing for ANORTHOSIS.  The management has really been great, my teammates, the coaching staff and everyone at Anorthosis have gone out of their way to make me feel part of this great family! It is an honour to play for a club with so much history and am looking forward to helping the club achieve its goals this season.

  
What are your expectations for the season?

I am looking forward to a  competitive season. I am impressed with the teamwork and work ethics of the team. They have achieved a great deal in a short period of time and I am sure that we will continue improving and become a better and stronger team with every match that we play.Image attachment

7 Σεπτεμβρίου... Όλοι πάμε γήπεδο!
Νέα αγωνιστική περίοδος, νέα όνειρα, νέοι στόχοι!
Ημέρα Δευτέρα, ημερομηνία 7η Σεπτεμβρίου και κατά τη μέρα εκείνη, η Ανόρθωση μας, θα αρχίσει να βάζει τα θεμέλια για να πετύχει στους στόχους της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.
Είναι η μέρα ξεκινήματος της προετοιμασίας όλων των τμημάτων της ομάδας μας, για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.
Όλοι θα είμαστε στο γήπεδο! Αποφασισμένοι για σκληρή δουλειά με στόχο την επιτυχία και την αξία εκπροσώπηση της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ!
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Elena Charalambidou

Diana Delva Welcome to Anorthosis!
Με ιδιαίτερη χαρά, η Ανόρθωση ανακοινώνει την απόκτηση της Αμερικανίδας Diana Delva, η οποία θα καλύψει την θέση ξένης παίκτριας στη Γυναικεία μας ομάδα, κατά την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.
Η Diana Delva είναι 32 ετών, έχει ύψος 1,88 και αγωνίζεται στη θέση της power forward.
Η νέα ξένη παίκτρια μας, έφθασε στην Κύπρο στις 11 τρέχοντος και μετά την 14μερη καραντίνα καθώς και μετά τις εργομετρικές εξετάσεις, ξεκίνησε προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα.
Welcome again Diana Delva and we wish you all the best with our team!
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Diana the Best.....

Καλή χρονιά να έχετε με υγεία κι επιτυχίες. Όσο για την Delva τι να πω εξαιρετική επιλογή.

DianaDelva happy to see you again!!! 😘🤗 welcome to cyprus! ❤

Welcome!!!

Welcome Diana....

View more comments

Tα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται, τόσο στο ανδρικό πρωτάθλημα, όσο και σε αυτό του γυναικείου, το λόγο έχει ο πρόεδρος της ομάδας μας κ. Αντώνης Μικελλίδης.

Τα νέα δεδομένα, έχουν να κάνουν –όσον αφορά το πρωτάθλημα ανδρών- με τη μείωση των ξένων από πέντε σε τρεις και όσον αφορά το πρωτάθλημα των γυναικών, νέα δεδομένα διαμορφώνονται, μετά την απόφαση του Κεραυνού, να μη μετάσχει στην επόμενη διοργάνωση.

Για τους τρεις ξένους στο ανδρικό
Κατά τη συνομιλία που είχαμε, με τον πρόεδρο της ομάδας μας κ. Αντώνη Μικελλίδη, μας ανέφερε τα παρακάτω σχετικά με τη μείωση των ξένων στο ανδρικό πρωτάθλημα, από πέντε σε τρεις:

-«Αυτή η απόφαση, αποτελεί σίγουρα μια δραστική καινοτομία που έχει να κάνει με τα δεδομένα των εκάστοτε πρωταθλημάτων κατά τα τελευταία χρόνια, καθώς είναι η πρώτη φορά που θα γίνει κάτι τέτοιο, μετά από πολλά χρόνια.
Τι θα σημαίνει όμως κάτι τέτοιο;
Εκτιμώ ότι η μείωση των ξένων και με βάση, τις προσπάθειες ανάδειξης των Κύπριων παικτών κατά τα τελευταία χρόνια, τώρα οι Κύπριοι παίκτες, θα έχουν αρκετές ευκαιρίες, για να αναδειχθούν μέσα από τη μείωση των ξένων σε τρεις.
Πιστεύω επίσης ότι αυτό το γεγονός, θα επιφέρει και μεγαλύτερο ζήλο εκ μέρους τους, όσον αφορά και τη φιλοδοξία, πρόσκλησης στην Εθνική ομάδα, η οποία θα έχει και περισσότερες επιλογές, αλλά και πιο ξεκάθαρες μέσω των παραστάσεων που θα έχουν οι Κύπριοι παίκτες στο πρωτάθλημα της 1ης κατηγορίας».

Για το πρωτάθλημα γυναικών
Ο πρόεδρος της ομάδας μας, αναφέρθηκε και στα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά από την απόφαση του Κεραυνού, να μη λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου:

-«Είναι σε όλους γνωστό ότι ο Κεραυνός, αποτελεί ένα τεράστιο όνομα όσον αφορά όλη την ιστορία του πρωταθλήματος γυναικών στην Κύπρο και βέβαια, αυτή του η απόφαση δημιουργεί ένα μεγάλο κενό, όχι μόνο αγωνιστικό, αλλά και ιστορικό!
Τώρα, όσον αφορά τις σπουδαίες παίκτριες, που είχε στο δυναμικό του ο Κεραυνός κατά την περασμένη χρονιά, αλλά και κατά τα προηγούμενα χρόνια, αυτές αναγκαστικά, πάνε σε άλλες ομάδες για να συνεχίσουν την καριέρα τους (ενώ και κάποιες, έχουν αποχωρήσει).
Αυτό σημαίνει, ότι θα δημιουργηθεί ένας καταμερισμός δυνάμεων, δηλαδή ενίσχυσης από άλλες ομάδες που θα μετάσχουν στο ερχόμενο πρωτάθλημα και θα είναι κάτι, που εκτιμώ ότι θα ανεβάσει τον ανταγωνισμό.
Συνοπτικά, εκτιμώ ότι η απουσία μιας τόσο ιστορικής ομάδας, όσο αυτής του Κεραυνού, θα είναι ένα μεγάλο κενό, αλλά εκτιμώ ότι η ανταγωνιστική στάθμη της όλης διοργάνωσης, θα ανέβει». ... See MoreSee Less

Tα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται, τόσο στο ανδρικό πρωτάθλημα, όσο και σε αυτό του γυναικείου,  το λόγο έχει ο πρόεδρος της ομάδας μας κ. Αντώνης Μικελλίδης.

Τα νέα δεδομένα, έχουν να κάνουν –όσον αφορά το πρωτάθλημα ανδρών- με τη μείωση των ξένων από πέντε σε τρεις και όσον αφορά το πρωτάθλημα των γυναικών, νέα δεδομένα διαμορφώνονται, μετά την απόφαση του Κεραυνού, να μη μετάσχει στην επόμενη διοργάνωση. 

Για τους τρεις ξένους στο ανδρικό
Κατά τη συνομιλία που είχαμε, με τον πρόεδρο της ομάδας μας κ. Αντώνη Μικελλίδη, μας ανέφερε τα παρακάτω σχετικά με τη μείωση των ξένων στο ανδρικό πρωτάθλημα, από πέντε σε τρεις: 

-«Αυτή η απόφαση, αποτελεί σίγουρα μια δραστική καινοτομία που έχει να κάνει με τα δεδομένα των εκάστοτε πρωταθλημάτων κατά τα τελευταία χρόνια, καθώς είναι η πρώτη φορά που θα γίνει κάτι τέτοιο, μετά από πολλά χρόνια.
Τι θα σημαίνει όμως κάτι τέτοιο; 
Εκτιμώ ότι η μείωση των ξένων και με βάση, τις προσπάθειες ανάδειξης των Κύπριων παικτών κατά τα τελευταία χρόνια, τώρα οι Κύπριοι παίκτες, θα έχουν αρκετές ευκαιρίες, για να αναδειχθούν μέσα από τη μείωση των ξένων σε τρεις. 
Πιστεύω επίσης ότι αυτό το γεγονός, θα επιφέρει και μεγαλύτερο ζήλο εκ μέρους τους, όσον αφορά και τη φιλοδοξία, πρόσκλησης στην Εθνική ομάδα, η οποία θα έχει και περισσότερες επιλογές, αλλά και πιο ξεκάθαρες μέσω των παραστάσεων που θα έχουν οι Κύπριοι παίκτες στο πρωτάθλημα της 1ης κατηγορίας». 

Για το πρωτάθλημα γυναικών
Ο πρόεδρος της ομάδας μας, αναφέρθηκε και στα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά από την απόφαση του Κεραυνού, να μη λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου: 

-«Είναι σε όλους γνωστό ότι ο Κεραυνός, αποτελεί ένα τεράστιο όνομα όσον αφορά όλη την ιστορία του πρωταθλήματος γυναικών στην Κύπρο και βέβαια, αυτή του η απόφαση δημιουργεί ένα μεγάλο κενό, όχι μόνο αγωνιστικό, αλλά και ιστορικό! 
Τώρα, όσον αφορά τις σπουδαίες παίκτριες, που είχε στο δυναμικό του ο Κεραυνός κατά την περασμένη χρονιά, αλλά και κατά τα προηγούμενα χρόνια, αυτές αναγκαστικά, πάνε σε άλλες ομάδες για να συνεχίσουν την καριέρα τους (ενώ και κάποιες, έχουν αποχωρήσει). 
Αυτό σημαίνει, ότι θα δημιουργηθεί ένας καταμερισμός δυνάμεων, δηλαδή ενίσχυσης από άλλες ομάδες που θα μετάσχουν στο ερχόμενο πρωτάθλημα και θα είναι κάτι, που εκτιμώ ότι θα ανεβάσει τον ανταγωνισμό. 
Συνοπτικά, εκτιμώ ότι η απουσία μιας τόσο ιστορικής ομάδας, όσο αυτής του Κεραυνού, θα είναι ένα μεγάλο κενό, αλλά εκτιμώ ότι η ανταγωνιστική στάθμη της όλης διοργάνωσης, θα ανέβει».

Ο κ. Ιωάννου έχει επωμισθεί ένα άκρως σημαντικό πόστο στην ομάδα μας, το οποίο είναι νευραλγικής σημασίας, όσον αφορά τη λειτουργία της, πάνω στο ευαίσθητο κομμάτι της επικοινωνίας!
Διότι πρόκειται για τον marketing manager της ομάδας μας!
Στη συνέντευξη που ακολουθεί, ο κ. Γιώργος Ιωάννου, αναφέρεται στη σημασία της θέσης και των καθηκόντων του και μέσα από τα λεγόμενα του, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του επαγγελματισμού που υπάρχει στην ομάδα μας.

-Κύριε Ιωάννου, θα θέλαμε να μας πείτε κάποια λόγια σχετικά με τα καθήκοντα σας, στην ομάδα μας:

«Ο ρόλος μου στην ομάδα της Ανόρθωσης είναι να προωθώ τις ομάδες μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κάτι το οποίο πρέπει να μεταδίδεται στους παίκτες μας, στους γονείς και στους φίλους της ομάδας μας.

-Πόσο σημαντική είναι αυτή η θέση, σε σχέση με την όλη διοικητική λειτουργία της Ανόρθωσης;

«Ο σύλλογός μας έχει ένα μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο και μέρος αυτού του σχεδίου είναι να δημιουργήσει ένα brand στο οποίο όλοι οι παίκτες και οι υποστηρικτές μας να το πιστεύουν και να θέλουν να γίνουν μέρος του.»

-Μπορείτε να μας πείτε κάποια λόγια, σχετικά με την εικόνα που βγάζει προς τα έξω η Ανόρθωση, όσον αφορά το κομμάτι της επικοινωνίας;

«Δεν πρόκειται για προσπάθεια... απλής εμφάνισης ενός καλού προσώπου προς τα έξω. Ο σκοπός μας είναι να βγάλουμε προς τα έξω αυτό που πραγματικά συμβαίνει στον πυρήνα της ομάδας μας, δηλαδή τη σκληρή δουλειά που κάνουν οι άνθρωποι μας.
Επιπλέον, προωθούμε τη σκληρή δουλειά των παικτών, των προπονητών, και των γονέων που είναι πάντα παρόντες, είτε υποστηρίζοντας τα παιδιά τους, είτε παρακολουθώντας τις ομάδες ανδρών και γυναικών και πανηγυρίζουν όλοι μαζί, σαν μία μεγάλη οικογένεια.
Η μακροπρόθεσμη επιτυχία είναι στο DNA του συλλόγου μας.
Όλα αυτά θέλουμε να τα επικοινωνήσουμε, ως μέρος της ανταμοιβής για όλα τα πράγματα που κάνουν αυτοί οι καταπληκτικοί άνθρωποι κάθε μέρα. Οι ηγέτες μας, ο Αντώνης Μικελλίδης και ο Σάκης Πασάς είναι άνθρωποι που πιστεύουν έντονα στην ομαδικότητα πάνω από την ατομική φιλοδοξία και πάντα ανταμείβουν το πάθος και τη συλλογική προσπάθεια. Αυτό είναι το βασικό κομμάτι πάνω στο οποίο στηρίζεται η επικοινωνία μας».

-Πόσο σημαντικό είναι για ένα σωματείο, στη σημερινή εποχή, να βγάζει προς τα έξω μια πολύ καλή εικόνα επικοινωνίας;

«Η όλη λειτουργία της ομάδας μας, μοιάζει με μια οικογένεια, όπου ο ένας πιστεύει και υποστηρίζει τον άλλο.
Οι υποδομές έχουν χτιστεί για να αναπτύξουν παίκτες από νεαρή ηλικία, προκειμένου να βελτιώνονται.
Προσφέρουμε κάτι περισσότερο από το να είμαστε απλά μια καλαθοσφαιρική ομάδα.
Αυτό είναι εμφανές σε όλες τις δραστηριότητες που οργανώνουμε και σε όλες τις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις που υποστηρίζουμε. Ακολουθούμε το πνεύμα των αρχικών ιδρυτών της Ανόρθωσης, το οποίο είναι να αναπτύξουμε τους παίκτες μας εντός και εκτός του γηπέδου».

-Υπάρχουν και άλλα περιθώρια περισσότερης βελτίωσης, πάνω στο θέμα της επικοινωνίας;

«Λοιπόν... Είμαι άτομο που πιστεύει ότι υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης! Επομένως έρχονται πολλά περισσότερα και καλύτερα για την Ανόρθωση»! ... See MoreSee Less

Ο κ. Ιωάννου έχει επωμισθεί ένα άκρως σημαντικό πόστο στην ομάδα μας, το οποίο είναι νευραλγικής σημασίας, όσον αφορά τη λειτουργία της, πάνω στο ευαίσθητο κομμάτι της επικοινωνίας! 
Διότι πρόκειται για τον marketing manager της ομάδας μας!
Στη συνέντευξη που ακολουθεί, ο κ. Γιώργος Ιωάννου, αναφέρεται στη σημασία της θέσης και των καθηκόντων του και μέσα από τα λεγόμενα του, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του επαγγελματισμού που υπάρχει στην ομάδα μας. 

-Κύριε Ιωάννου, θα θέλαμε να μας πείτε κάποια λόγια σχετικά με τα καθήκοντα σας, στην ομάδα μας: 

«Ο ρόλος μου στην ομάδα της Ανόρθωσης είναι να προωθώ τις ομάδες μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κάτι το οποίο πρέπει να μεταδίδεται στους παίκτες μας, στους γονείς και στους φίλους της ομάδας μας. 

-Πόσο σημαντική είναι αυτή η θέση, σε σχέση με την όλη διοικητική λειτουργία της Ανόρθωσης; 

«Ο σύλλογός μας έχει ένα μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο και μέρος αυτού του σχεδίου είναι να δημιουργήσει ένα brand στο οποίο όλοι οι παίκτες και οι υποστηρικτές μας να το πιστεύουν και να θέλουν να γίνουν μέρος του.»

-Μπορείτε να μας πείτε κάποια λόγια, σχετικά με την εικόνα που βγάζει προς τα έξω η Ανόρθωση, όσον αφορά το κομμάτι της επικοινωνίας; 

«Δεν πρόκειται για προσπάθεια... απλής εμφάνισης ενός καλού προσώπου προς τα έξω. Ο σκοπός μας είναι να βγάλουμε προς τα έξω αυτό που πραγματικά συμβαίνει στον πυρήνα της ομάδας μας, δηλαδή τη σκληρή δουλειά που κάνουν οι άνθρωποι μας.
Επιπλέον, προωθούμε τη σκληρή δουλειά των παικτών, των προπονητών, και των γονέων που είναι πάντα παρόντες, είτε υποστηρίζοντας τα παιδιά τους, είτε παρακολουθώντας  τις ομάδες ανδρών και γυναικών και πανηγυρίζουν όλοι μαζί, σαν μία μεγάλη οικογένεια.
Η μακροπρόθεσμη επιτυχία είναι στο DNA του συλλόγου μας.
Όλα αυτά θέλουμε να τα επικοινωνήσουμε, ως μέρος της ανταμοιβής για όλα τα πράγματα που κάνουν αυτοί οι καταπληκτικοί άνθρωποι κάθε μέρα. Οι ηγέτες μας, ο Αντώνης Μικελλίδης και ο Σάκης Πασάς είναι άνθρωποι που πιστεύουν έντονα στην ομαδικότητα πάνω από την ατομική φιλοδοξία και πάντα ανταμείβουν το πάθος και τη συλλογική προσπάθεια. Αυτό είναι το βασικό κομμάτι πάνω στο οποίο στηρίζεται η επικοινωνία μας». 

-Πόσο σημαντικό είναι για ένα σωματείο, στη σημερινή εποχή, να βγάζει προς τα έξω μια πολύ καλή εικόνα επικοινωνίας;

«Η όλη λειτουργία της ομάδας μας, μοιάζει με μια οικογένεια, όπου ο ένας πιστεύει και υποστηρίζει τον άλλο. 
Οι υποδομές έχουν χτιστεί για να αναπτύξουν παίκτες από νεαρή ηλικία, προκειμένου να βελτιώνονται.
Προσφέρουμε κάτι περισσότερο από το να είμαστε απλά μια καλαθοσφαιρική ομάδα. 
Αυτό είναι εμφανές σε όλες τις δραστηριότητες που οργανώνουμε και σε όλες τις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις που υποστηρίζουμε. Ακολουθούμε το πνεύμα των αρχικών ιδρυτών της Ανόρθωσης, το οποίο είναι να αναπτύξουμε τους παίκτες μας εντός και εκτός του γηπέδου». 

-Υπάρχουν και άλλα περιθώρια περισσότερης βελτίωσης, πάνω στο θέμα της επικοινωνίας; 

«Λοιπόν... Είμαι άτομο που πιστεύει ότι υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης! Επομένως έρχονται πολλά περισσότερα και καλύτερα για την Ανόρθωση»!

Comment on Facebook

💪🏻

💪💪💪

Ο κ. Κασιουρής, είναι ένας από τους ανθρώπους εκείνους που προσφέρουν έμπρακτη στήριξη στο έργο που επιτελείται στην ομάδα μας, όντας ευρισκόμενος στο πλευρό του προέδρου της Ανόρθωσης, κ. Αντώνη Μικελλίδη

-Κ. Κασιουρή, το πρώτο μας ερώτημα, έχει να κάνει με το τι σημαίνει για εσάς, να υπηρετείτε την Ανόρθωση:

«Μόνο και μόνο, το να υπηρετεί κανείς τη μεγάλη ιδέα, που ονομάζεται Ανόρθωση, με την τόσο τεράστια ιστορία στα αθλητικά –και όχι μόνο- δρώμενα του τόπου μας, αυτό από μόνο του, αποτελεί μιαν τεράστια ηθική αξία!
Αυτό, είναι κάτι που ισχύει, από την ιδιότητα του απλού οπαδού, μέχρι και του πιο τρανού παράγοντα που έτυχε ποτέ, να υπηρετήσει αυτό το σωματείο!
Εύκολα λοιπόν, αντιλαμβάνεται κανείς, τι σημαίνει για μένα, να υπηρετώ αυτήν την ιδέα και επομένως, είναι με μεγάλη χαρά, που αποτελώ ένα μέλος της καλαθοσφαιρικής διοίκησης της Ανόρθωσης!
Είναι κάτι, που το θεωρώ ως μιαν τεράστια τιμή για το άτομο μου»

-Μπορείτε να μας κάνετε κάποια σχόλια, για το τι σας ώθησε να βοηθήσετε σε αυτήν την προσπάθεια αναβίωσης της καλαθόσφαιρας στην Ανόρθωση;

«Η καλαθόσφαιρα, αποτέλεσε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι, ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της Ανόρθωσης, ένα κεφάλαιο που έμεινε ασυμπλήρωτο, λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε ο ξεριζωμός από τον τόπο μας, την Αμμόχωστο.
Αυτή η μεγάλη ιδέα, αλλά και θαυμαστή, πέρα για πέρα, πρωτοβουλία που εκπόνησε και ανέπτυξε ο κ. Αντώνης Μικελλίδης, που βρήκε σαν κατάλληλο δεξί χέρι, τον κ. Σάκη Πασσά, δεν ήταν δυνατόν να με άφηναν ασυγκίνητο.
Όπως σας είπα και πριν, είναι μια τεράστια ηθική αξία το να υπηρετεί κανείς, την ιδέα που φέρει την ονομασία Ανόρθωση και επομένως, είναι κάτι το απερίγραπτο για μένα, να συμβάλω στο να συνεχισθεί η ιστορία της και στα καλαθοσφαιρικά γήπεδα της Κύπρου».

-Αναφορικά με τη δική σας φιλοσοφία, ως παράγοντας, θέλετε να μας πείτε κάποια λόγια;

«Στην Ανόρθωση, δεν είναι θέμα να την υπηρετείς από κάποιο συγκεκριμένο πόστο με κάποιες συγκεκριμένες ιδιότητες.
Το θέμα, είναι να υπηρετείς σωστά αυτήν τη μεγάλη ιδέα!
Αυτός είναι και ο δικός μου στόχος, αυτό είναι το δικό μου καθήκον και όσο μπορώ, αυτό θα πράττω και για να νιώθω ότι πράττω σωστά το καθήκον μου και συνάμα, να δικαιώνω τους ανθρώπους που μου έκαναν την τιμή, να υπηρετώ την Ανόρθωση, ως μέλος της καλαθοσφαιρικής διοίκησης».

-Γενικότερα, θα θέλατε να σχολιάζατε τη γενικότερη διοικητική λειτουργία του σωματείου μας και πως χαρακτηρίζετε τη συνεργασία, ανάμεσα στους διοικούντες;

«Η όλη λειτουργία της διοίκησης στην Ανόρθωση, βασίζεται σε δυο βασικά κεφάλαια!
Αυτονόητη η ονομασία του ενός που δεν είναι άλλο, εκτός από τη λέξη, Ανόρθωση!
Όσο για το άλλο κεφάλαιο, αυτό βασίζεται στο γνωμικό, όλοι για έναν και ένας για όλους και όλοι μαζί, για την ομάδα μας, την Ανόρθωση!
Αυτός είναι και ο λόγος, που η διοίκηση της Ανόρθωσης, χαρακτηρίζεται από μιαν αρμονία, μια δημοκρατική κατάθεση ιδεών και ανάληψη πρωτοβουλιών, κατόπιν μιας σχετικής συμφωνίας, μετά την απαραίτητη ενημέρωση.
Τα αποτελέσματα δε, αυτής της συνεργασίας, φαίνονται μέσα από την πρόοδο που αποδεικνύεται εντός των γηπέδων, μια πρόοδος που σα μόνη της αντίπαλο και συνάμα πρόκληση έχει, την κατάκτηση της επόμενης κορυφής»!

-Τέλος, θα θέλαμε ένα γενικό σχόλιο σχετικά με την αγωνιστική παρουσία της Ανόρθωσης κατά τη χρονιά που πέρασε:

«Πρώτα, θα ήθελα να αναφερθώ σε κάτι γενικότερο που αφορά την ομάδα μας. Η Ανόρθωση άρχισε να κτίζεται ξανά από τη βάση! Από τις μικρές αναπτυξιακές ηλικίες και αυτό ήταν το πιο σωστό.
Ένα σπίτι για να είναι στέρεο πρέπει να αρχίζεις να το κτίζεις από το πάτωμα και στο τέλος, βάζεις το ταβάνι.
Με τη μόνη διαφορά όμως, ότι ο στόχος, είναι να μην έχουμε... ταβάνι σαν Ανόρθωση!
Η καλαθόσφαιρα στην Ανόρθωση επέστρεψε και η Ανόρθωση επέστρεψε στην Κυπριακή καλαθόσφαιρα, για να μείνει!
Όσο δε αφορά τη συγκεκριμένη ερώτηση, η χρονιά που πέρασε και που δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε, θα έλεγα ότι μας άφησε ικανοποιημένους, κυρίως λόγω της ανόδου της Ανδρικής ομάδας στο πρωτάθλημα της Β1`.
Μας άφησε επίσης ικανοποιημένους η ιστορική συμμετοχή της ομάδας μας, στο Γυναικείο πρωτάθλημα, όπως και οι παρουσίες, όλων των αναπτυξιακών μας τμημάτων.
Σε γενικές γραμμές, η χρονιά που πέρασε, ήταν ένα ακόμα βήμα προόδου για την Ανόρθωση και όσο για αυτήν που ακολουθεί, ετοιμαζόμαστε για το επόμενο»! ... See MoreSee Less

Ο κ. Κασιουρής, είναι ένας από τους ανθρώπους εκείνους που προσφέρουν έμπρακτη στήριξη στο έργο που επιτελείται στην ομάδα μας, όντας ευρισκόμενος στο πλευρό του προέδρου της Ανόρθωσης, κ. Αντώνη Μικελλίδη 

-Κ. Κασιουρή, το πρώτο μας ερώτημα, έχει να κάνει με το τι σημαίνει για εσάς, να υπηρετείτε την Ανόρθωση: 

«Μόνο και μόνο, το να υπηρετεί κανείς τη μεγάλη ιδέα, που ονομάζεται Ανόρθωση, με την τόσο τεράστια ιστορία στα αθλητικά –και όχι μόνο- δρώμενα του τόπου μας, αυτό από μόνο του, αποτελεί μιαν τεράστια ηθική αξία! 
Αυτό, είναι κάτι που ισχύει, από την ιδιότητα του απλού οπαδού, μέχρι και του πιο τρανού παράγοντα που έτυχε ποτέ, να υπηρετήσει αυτό το σωματείο! 
Εύκολα λοιπόν, αντιλαμβάνεται κανείς, τι σημαίνει για μένα, να υπηρετώ αυτήν την ιδέα και επομένως, είναι με μεγάλη χαρά, που αποτελώ ένα μέλος της καλαθοσφαιρικής διοίκησης της Ανόρθωσης! 
Είναι κάτι, που το θεωρώ ως μιαν τεράστια τιμή για το άτομο μου»

-Μπορείτε να μας κάνετε κάποια σχόλια, για το τι σας ώθησε να βοηθήσετε σε αυτήν την προσπάθεια αναβίωσης της καλαθόσφαιρας στην Ανόρθωση;  

«Η καλαθόσφαιρα, αποτέλεσε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι, ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της Ανόρθωσης, ένα κεφάλαιο που έμεινε ασυμπλήρωτο, λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε ο ξεριζωμός από τον τόπο μας, την Αμμόχωστο. 
Αυτή η μεγάλη ιδέα, αλλά και θαυμαστή, πέρα για πέρα, πρωτοβουλία που εκπόνησε και ανέπτυξε ο κ. Αντώνης Μικελλίδης, που βρήκε σαν κατάλληλο δεξί χέρι, τον κ. Σάκη Πασσά, δεν ήταν δυνατόν να με άφηναν ασυγκίνητο.
Όπως σας είπα και πριν, είναι μια τεράστια ηθική αξία το να υπηρετεί κανείς, την ιδέα που φέρει την ονομασία Ανόρθωση και επομένως, είναι κάτι το απερίγραπτο για μένα, να συμβάλω στο να συνεχισθεί η ιστορία της και στα καλαθοσφαιρικά γήπεδα της Κύπρου». 

-Αναφορικά με τη δική σας φιλοσοφία, ως παράγοντας, θέλετε να μας πείτε κάποια λόγια;  

«Στην Ανόρθωση, δεν είναι θέμα να την υπηρετείς από κάποιο συγκεκριμένο πόστο με κάποιες συγκεκριμένες ιδιότητες. 
Το θέμα, είναι να υπηρετείς σωστά αυτήν τη μεγάλη ιδέα!
Αυτός είναι και ο δικός μου στόχος, αυτό είναι το δικό μου καθήκον και όσο μπορώ, αυτό θα πράττω και για να νιώθω ότι πράττω σωστά το καθήκον μου και συνάμα, να δικαιώνω τους ανθρώπους που μου έκαναν την τιμή, να υπηρετώ την Ανόρθωση, ως μέλος της καλαθοσφαιρικής διοίκησης». 

-Γενικότερα, θα θέλατε να σχολιάζατε τη γενικότερη διοικητική λειτουργία του σωματείου μας και πως χαρακτηρίζετε τη συνεργασία, ανάμεσα στους διοικούντες; 

«Η όλη λειτουργία της διοίκησης στην Ανόρθωση, βασίζεται σε δυο βασικά κεφάλαια! 
Αυτονόητη η ονομασία του ενός που δεν είναι άλλο, εκτός από τη λέξη, Ανόρθωση! 
Όσο για το άλλο κεφάλαιο, αυτό βασίζεται στο γνωμικό, όλοι για έναν και ένας για όλους και όλοι μαζί, για την ομάδα μας, την Ανόρθωση!
Αυτός είναι και ο λόγος, που η διοίκηση της Ανόρθωσης, χαρακτηρίζεται από μιαν αρμονία, μια δημοκρατική κατάθεση ιδεών και ανάληψη πρωτοβουλιών, κατόπιν μιας σχετικής συμφωνίας, μετά την απαραίτητη ενημέρωση. 
Τα αποτελέσματα δε, αυτής της συνεργασίας, φαίνονται μέσα από την πρόοδο που αποδεικνύεται εντός των γηπέδων, μια πρόοδος που σα μόνη της αντίπαλο και συνάμα πρόκληση έχει, την κατάκτηση της επόμενης κορυφής»! 

-Τέλος, θα θέλαμε ένα γενικό σχόλιο σχετικά με την αγωνιστική παρουσία της Ανόρθωσης κατά τη χρονιά που πέρασε:

«Πρώτα, θα ήθελα να αναφερθώ σε κάτι γενικότερο που αφορά την ομάδα μας. Η Ανόρθωση άρχισε να κτίζεται ξανά από τη βάση! Από τις μικρές αναπτυξιακές ηλικίες και αυτό ήταν το πιο σωστό. 
Ένα σπίτι για να είναι στέρεο πρέπει να αρχίζεις να το κτίζεις από το πάτωμα και στο τέλος, βάζεις το ταβάνι.
Με τη μόνη διαφορά όμως, ότι ο στόχος, είναι να μην έχουμε... ταβάνι σαν Ανόρθωση! 
Η καλαθόσφαιρα στην Ανόρθωση επέστρεψε και η Ανόρθωση επέστρεψε στην Κυπριακή καλαθόσφαιρα, για να μείνει! 
Όσο δε αφορά τη συγκεκριμένη ερώτηση, η χρονιά που πέρασε και που δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε, θα έλεγα ότι μας άφησε ικανοποιημένους, κυρίως λόγω της ανόδου της Ανδρικής ομάδας στο πρωτάθλημα της Β1`. 
Μας άφησε επίσης ικανοποιημένους η ιστορική συμμετοχή της ομάδας μας, στο Γυναικείο πρωτάθλημα, όπως και οι παρουσίες, όλων των αναπτυξιακών μας τμημάτων. 
Σε γενικές γραμμές, η χρονιά που πέρασε, ήταν ένα ακόμα βήμα προόδου για την Ανόρθωση και όσο για αυτήν που ακολουθεί, ετοιμαζόμαστε για το επόμενο»!

Comment on Facebook

Μπράβο σε όλους σας! 🏀🥇

Μπράβο !!!!

Λέβέντη μου.

👏👏👏

👏💪🙏

View more comments

Load more

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Ο κ. Χρυσάνθου, είναι μέλος της διοίκησης και μέσα από την ιδιότητα του αυτή, καταθέτει παρακάτω τις δικές του τοποθετήσεις και εκτιμήσεις, γύρω από την όλη λειτουργία του οικοδομήματος που έχει δημιουργηθεί, για να αναβιώσει το άθλημα της καλαθόσφαιρας στους κόλπους του σωματείου μας! 

-Κύριε Χρυσάνθου, μιλήστε μας κατ` αρχήν, για το πως δεχθήκατε την πρόταση για να μετάσχετε στα διοικητικά δρώμενα της Ανόρθωσης:  

-«Η πρόταση μου έγινε τηλεφωνικά πριν σχεδόν 6 χρόνια από τον μετέπειτα πρόεδρο και φίλο κ. Αντώνη Μικελλίδη, για να προχωρήσουμε στην σύσταση καλαθοσφαιρικού τμήματος της Ανόρθωσης. Παρόλο που η πρόταση με ενθουσίασε, όντας Αμμοχωστιανός αλλά και μπασκετικός, οφείλω να ομολογήσω ότι αρχικά την αντιμετώπισα με λίγο σκεπτικισμό αφού είναι πολλά τα παραδείγματα ομάδων στην Κύπρο και την Ελλάδα που δημιούργησαν μια μαύρη τρύπα και στο τέλος κατέρρευσαν. 
Πείστηκα όμως πολύ εύκολα όταν μου ανέλυσε το μακροχρόνιο πλάνο που θα εφαρμόζαμε, δηλαδή ότι θα ξεκινούσαμε στην αρχή με ακαδημίες για να δημιουργήσουμε την απαραίτητη υποδομή και θα προχωρούσαμε στην δημιουργία αντρικής και γυναικείας ομάδας σε ένα ορίζοντα 5 χρόνων. 
Έτσι μαζί με τον κ. Μικελλίδη και τα άλλα 2 μέλη της Διοίκησης, τους κύριους Μάρκο Κασιουρή και Θέμη Παπαδόπουλο, αλλά και τον Διευθυντή του τμήματος κ. Σάκη Πασσά προχωρήσαμε στην επαναδραστηριοποίηση του τμήματος καλαθόσφαιρας της Ανόρθωσης. 
Θέλω να πιστεύω ότι δικαιωθήκαμε πλήρως αφού όχι μόνο έχουμε πλέον την μεγαλύτερη ακαδημία καλαθόσφαιρας στη Λεμεσό, προσωρινή έδρα της καλαθοσφαιρικής Ανόρθωσης, αλλά καταφέραμε να επισπεύσουμε και την δημιουργία αντρικής και γυναικείας ομάδας κατά 1 χρόνο.» 

-Τι σημαίνει για σας, να είστε μέρος της επαναδραστηριοποίησης της Ανόρθωσης στα καλαθοσφαιρικά πράγματα του τόπου μας; 

-«Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή να είμαι μέρος ενός τόσο ιστορικού σωματείου όπως είναι η Ανόρθωση, που αντιπροσωπεύει μια πόλη που περιμένει καρτερικά 46 χρόνια και που δυστυχώς δεν πρόλαβα να γνωρίσω. 
Η Ανόρθωση ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της ομοσπονδίας καλαθόσφαιρας και δυστυχώς οι συνθήκες της προσφυγιάς την ανάγκασαν να απουσιάζει από τον χώρο της καλαθόσφαιρας για πάρα πολλά χρόνια. Ήταν πραγματικά πολύ συγκινητικό όταν σε μια εκδήλωση μας καταφέραμε να φέρουμε παλαίμαχους καλαθοσφαιριστές της Ανόρθωσης για να τους βραβεύσουμε, και μπορούσες να δεις το παρελθόν και το μέλλον της ομάδας μαζί. 
Ξεκινήσαμε την πρώτη προπόνηση πριν 5 χρόνια μεταξύ συγγενών και φίλων, με 8-9 δικά μας παιδιά, και σε χρόνο ρεκόρ καταφέραμε να έχουμε την μεγαλύτερη ακαδημία στην Λεμεσό, έχοντας διοργανώσει camps με πάρα πολλά παιδιά από διάφορες πόλεις και έχοντας καλεσμένους παίκτες του βεληνεκούς του Παναγιώτη Φασούλα, του Νίκου Παππά, κ.α.»

-Με βάση τα όσα έχουν γίνει από πλευράς διοίκησης, μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια, για τον επόμενο στόχο; 

-«Νομίζω ότι το να συζητάμε για στόχους εν μέσω της πανδημίας που μαστίζει τον πλανήτη και της αβεβαιότητας όλων των αθλητικών διοργανώσεων που έρχεται ως φυσικό επακόλουθο είναι κάπως ανασφαλές. Σίγουρα βραχυπρόθεσμος στόχος μας είναι να επιστρέψουν όλα τα τμήματα μας στις προπονήσεις με ασφάλεια, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες ασφαλώς, αφού τους έχει λείψει όλους πολύ το μπάσκετ. 
Μακροπρόθεσμα τώρα, είμαστε αναγκασμένοι λόγω της ιστορίας του σωματείου να κοιτάμε πάντα πιο ψηλά. Όπως έχω προαναφέρει, ο πρώτος στόχος που ήταν η δημιουργία αντρικού και γυναικείου τμήματος έχει επιτευχθεί ένα χρόνο νωρίτερα. Η γυναικεία ομάδα είχε μια αξιοπρεπή παρουσία στην 1η κατηγορία, ενώ η αντρική ομάδα κατέκτησε την πρωτιά στην Β2 και την άνοδο της στην Β1, έχοντας επιλέξει να ξεκινήσουμε από χαμηλά με βάση την φιλοσοφία της ομάδας ενώ είχαμε το δικαίωμα συμμετοχής απ’ ευθείας στην Α κατηγορία. 
Στόχος είναι να συνεχίσουμε με την ίδια φιλοσοφία και λειτουργεία, να κρατήσουμε τον βασικό κορμό στις ομάδες μας, να συνεχίσουμε να τις στελεχώνουμε με παίκτες και παίκτριες από τις ακαδημίες μας και να τις συμπληρώνουμε με στοχευμένες μεταγραφές έτσι ώστε να κτίζουμε για το μέλλον.»

-Θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια, σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί η διοίκηση του σωματείου μας; 

-«Η διοίκηση του καλαθοσφαιρικού τμήματος του σωματείου μας έχει όνομα και επίθετο. Αντώνης Μικελλίδης. Ο Αντώνης όχι μόνο μας έφερε κοντά για να επαναλειτουργήσουμε το τμήμα του μπάσκετ, αλλά είναι και αυτός που τρέχει καθημερινά την ομάδα. 
Οι υπόλοιποι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε τον ίδιο ενεργό ρόλο, παρόλο που πολύ θα το θέλαμε. Συμβάλλουμε όπου είναι δυνατό, κυρίως σε διοικητικά θέματα, αλλά την διοίκηση της ομάδας, που πλέον μιλάμε για πλήρης απασχόληση, την έχει αναλάβει ο Αντώνης μαζί με τον διευθυντή μας, Σάκη Πασσά.»

-Τέλος θα θέλαμε το σχόλιο σας γύρω από τη γενική αγωνιστική φιλοσοφία που εμπνέει η ομάδα μας στα καλαθοσφαιρικά μας γήπεδα: 

-«Η αγωνιστική μας φιλοσοφία βασίζεται στο ευ αγωνίζεσθε και στο τι αντιπροσωπεύει το ιστορικό σωματείο της Ανόρθωσης. Όπως έχω προαναφέρει δίνεται πολλή έμφαση στις ακαδημίες μας, οι οποίες στελεχώνουν μετά και τις αγωνιστικές ομάδες, έτσι ώστε η ίδια φιλοσοφία του «ένας για όλους και όλοι για έναν» να γίνεται τρόπος ζωής για όλους μας τους παίκτες και παίκτριες και να μεταλαμπαδεύεται και στους καινούριους. 
Επίσης το αίσθημα του ότι ανήκουν σε ένα προσφυγικό σωματείο άντρες, γυναίκες και παιδιά που διαφορετικά δεν θα είχαν καμία σχέση με την Αμμόχωστο, είναι ανεπανάληπτο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το αίσθημα ρίγους και συγκίνησης σε ένα αγώνα παιδικού μας τμήματος σε τουρνουά στην Ελλάδα, όταν φωνάξαν τα παιδιά το σύνθημα μας, «Ανόρθωσις - Αμμόχωστος – Επιστροφή», και όλο το γήπεδο στάθηκε όρθιο και χειροκροτούσε.»

Load more

Player's Name

Player's Position

Player's Name

Player's Position

Player's Name

Player's Position

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin