Ανακοινώσεις

Επετειακή εκδήλωση Ανόρθωσης Αμμοχώστου: “Η ιστορική κληρονομιά της Ελληνικής Επανάστασης στα χρόνια της ΕΟΚΑ 1955-1959” – 30.03.2022

by: Iacovos

0

Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου, στο πλαίσιο των εορτασμών των εθνικών επετείων της 25ης Μαρτίου 1821 και 1ης Απριλίου 1955, πραγματοποίησε, στις 30 Μαρτίου 2022, επετειακή εκδήλωση με κεντρικό θέμα τη διάλεξη “Η ιστορική κληρονομιά της Ελληνικής Επανάστασης στα χρόνια της ΕΟΚΑ 1955-1959”, από τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό και φίλαθλο της Ανόρθωσης Δρ. Ανδρέα Κάρυο. Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Γυμναστικό Σύλλογο «Ευαγόρας» και την Ένωση Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-1959 Αμμοχώστου.

Δύο επέτειοι, δύο κράτη, ένα κοινό έθνος, ένας κοινός σκοπός, ένα κοινό κίνητρο: η δίψα του Ελληνικού λαού για Ελευθερία! Η σύνδεση των δύο επετείων, παρουσιάστηκε ξεκάθαρα μέσα από τη διάλεξη του Δρ. Κάρυου, όπου είχαμε την ευκαιρία να δούμε πώς οι αγωνιστές του αγώνα της ΕΟΚΑ εμπνεύστηκαν από την παρακαταθήκη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Έντιμος Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και τέως Πρόεδρος του Συλλόγου μας, κ. Κυριάκος Κούσιος, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Παρουσιάστηκε επίσης καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια από τη χορωδία «Βασιλεύουσα», ενώ ο κύριος Στέλιος Χιώτης τραγούδησε για την Αμμόχωστο μας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

 

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin