Ειδήσεις

Αλαζονεία εμπόδιον σοφίας (Ανακοίνωση Ποδοσφαιρικού Τμήματος)

by: Philippos

0

Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου παρατηρεί μετά λύπης μια έντεχνη προσπάθεια στοχοποίησης της ομάδας και ιδιαίτερα του Προέδρου της, Ευγένιου Χαμπουλλά, μέσα από μια οργανωμένη προπαγανδιστική ρητορική, η οποία εκφράζεται οργανωμένα και στοχευμένα, σε διάφορα επίπεδα.  Αποκορύφωμα αυτής, οι χθεσινές ατυχείς τοποθετήσεις του κ. Σταύρου Παπασταύρου από τηλεοράσεως, που μας προκάλεσαν έκπληξη.

Διότι η γενικότερη συμπεριφορά του κ. Δημήτρη Γρηγόρη, όχι μόνο στο πρόσφατο παιχνίδι, είναι γνωστή στο φίλαθλο κοινό.  Συχνά πρωταγωνιστεί σε λεκτικούς καυγάδες και αψιμαχίες με παράγοντες, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό, πότε να συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του και πότε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.  Παραπέμπουμε στο επεισόδιο με τον Πρόδρομο Πετρίδη τον περασμένο Φεβρουάριο κατά τη διάρκεια συνάντησης των Προέδρων στη Λευκωσία, πριν το μεταξύ τους ντέρμπι.

Όταν ούτε στην τελευταία Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ με τις συνεχείς προκλήσεις του προς την Ανόρθωση που τον άφησαν εκτεθειμένο στα μάτια όλων των παρευρισκομένων, ούτε στο πρόσφατο ντέρμπι του «Αντώνης Παπαδόπουλος» με την προκλητική στάση και συμπεριφορά του κατάφερε να αναγκάσει την Ανόρθωση να τον ακολουθήσει, κατέφυγε τελικά στην Αστυνομία, την οποία αφήνουμε ανεπηρέαστη να διεξαγάγει το έργο της.

Την ίδια ώρα όμως, εντύπωση μας προξενεί η αδυναμία ή αδιαφορία της Αστυνομίας να καλέσει τον κ. Παπασταύρου να καταθέσει τις πληροφορίες που ισχυρίστηκε δημόσια ότι κατέχει, για τους τιμοκαταλόγους στο Κυπριακό Ποδόσφαιρο, τις εξαγορές παικτών, διαιτητών ή ακόμα και ολόκληρων αγώνων.  Ποιοί πρότειναν τους τιμοκαταλόγους αυτούς;  Εξωγήινοι;  Πότε και για πόσο μπήκε σε αυτό το πάρε-δώσε, όπως ο ίδιος το περιέγραψε, ο κος Παπασταύρου;  Εννέα μήνες πέρασαν από τις τοποθετήσεις του, αλλά ούτε η Αστυνομία βρήκε χρόνο, ούτε ο κος Παπασταύρου κατάφερε να περάσει από το Τμήμα να προσκομίσει στοιχεία.  Η Επιτροπή Δεοντολογίας έμεινε ακόμα στα «θα κληθεί» τα οποία επαναλαμβάνει και σήμερα.  Δεν το πήραν είδηση όταν ήρθε στην Κύπρο σε όλο αυτό το ενιάμηνο;  Αυτά είναι τα ρεζιλίκια για την Πολιτεία.

Στο μεσοδιάστημα, ο ιδιοκτήτης της Ομόνοιας κατάφερε να ξεπεράσει τις ηθικές αναστολές του και να συμπορευτεί με αυτούς που τότε αλλά και σήμερα κατηγορεί, στον βωμό του πρόσκαιρου και ευκαιριακού συμφέροντος.  Αυτό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλεμα απ’ όλα, για τον ίδιο.

Τώρα ο κος Παπασταύρου επανέρχεται με αναφορές σε μαύρα χρήματα.  Αναμένουμε να δούμε τα αντανακλαστικά των Αρχών, εάν θα προχωρήσουν σε διερεύνηση και εξακρίβωση της διακίνησης ή όχι μαύρου χρήματος, ποιά είναι η πηγή του και εάν μέσω του ποδοσφαίρου ή των μεταγραφών γίνεται ξέπλυμα χρήματος.  Εκτός πλέον κι αν υπάρχει λόγος που κανείς δεν αγγίζει τον κ. Παπασταύρου.

Η συγκεκριμένη αναφορά στον Πρόεδρο της Δόξας, θα πρέπει να απασχολήσει όχι μόνο την Αστυνομία αλλά και την ίδια την ΚΟΠ.  Ο κος Παπασταύρου σήμερα διερωτάται για την ιδιότητα του κ. Κώστα Χριστοδούλου.  Όταν διαπραγματευόταν μαζί του και έκλεινε συμφωνίες για ποδοσφαιριστές, δεν διερωτήθηκε, τώρα το θυμήθηκε;  Ή δεν γνώριζε την ιδιότητά του;

Όταν ένας Πρόεδρος αυτοανακηρύσσεται κατά φαντασίαν πρωταθλητής, πρέπει τουλάχιστον να διακρίνεται από μια συστολή όταν κάνει αναφορές στην ομάδα που υπέστη τη μεγαλύτερη αδικία στην ιστορία του Κυπριακού Ποδοσφαίρου.  Φαίνεται όμως, ότι ο κος Παπασταύρου εξέλαβε την στήριξη όσων του άνοιξαν τον δρόμο για το χρυσοφόρο Champions League, ως υποταγή.  Εξ ου και συμπεριφέρεται με αυτόν τον απαξιωτικό και αλαζονικό τρόπο, κουνώντας το δάκτυλο εκ του ασφαλούς.

Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου, πορεύεται πάντοτε μέσα στα πλαίσια θέσεων αρχών.  Αυτές οι αρχές και αξίες χαρακτηρίζουν όλες τις αποφάσεις μας, ανεξαρτήτως κόστους.  Η δική μας εκπεφρασμένη πρόθεση για εξυγίανση του ποδοσφαίρου είναι δεδομένη.  Θα πολεμήσουμε και θα καταργήσουμε κάθε χαλιφάτο στο Κυπριακό Ποδόσφαιρο.  Χαλίφη στη θέση του χαλίφη δεν θα ανεχτούμε από κανένα!

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin