Ειδήσεις

Συνέντευξη με τον κ. Τάκη Πελεκάνο: «Η Ανόρθωση ήταν Εθνική Έπαλξη»

by: charis

0

Συνέντευξη με τον κ. Τάκη Πελεκάνο: «Η Ανόρθωση ήταν Εθνική Έπαλξη»

Ο Δρ. Τάκης Πελεκάνος, δικαιωματικά κατατάσσεται στις σημαντικότερες μορφές του Συλλόγου, για την ανιδιοτελή, πολύχρονη και πλούσια προσφορά του.

Ο Δρ. Τάκης Πελεκάνος αναμείχθηκε στα διοικητικά της Ανόρθωσης το 1965 και από το 1970 ανέλαβε την προεδρία της, την οποία διατήρησε έως το 1982. Στα πέτρινα χρόνια, που ακολούθησαν τον ξεριζωμό του 1974, ηγήθηκε της ηρωικής και τιτάνιας εκείνης προσπάθειας για επιβίωση και αναδιοργάνωση του Συλλόγου.Ο άνθρωπος που στα πέτρινα χρόνια της τουρκικής εισβολής και του εκτοπισμού του Συλλόγου μας κράτησε, διέσωσε και οδήγησε την ομάδα στις επιτυχίες.

Επί προεδρίας του η Ανόρθωση κατέκτησε το τελευταίο τρόπαιο στο ΓΣΕ, το κύπελλο με αντίπαλο την Ομόνοια το 1971. Ιστορικές στιγμές επίσης επί προεδρίας του Δρ. Πελεκάνου, η κατάκτηση του κυπέλλου στο ποδόσφαιρο και το νταμπλ στη πετόσφαιρα το 1975. Μόλις κάποιους μήνες μετά τη προσφυγιά. Ο ίδιος αργότερα θα δηλώσει για τους ποδοσφαιριστές και πετοσφαιριστές του Συλλόγου μετά τα τραγικά γεγονότα του 1974: “Τους κάλεσα όλους και τους είπα ότι η Ανόρθωση δεν έχει λεφτά και ότι όποιος θέλει να πάρει μεταγραφή μπορεί να φύγει. Παρέμειναν όλοι εκεί, στην Ανόρθωση. Κανένας δεν λιποτάκτησε. Ο Σύλλογος μας είχε αθλητές με ήθος, περηφάνια και αξιοπρέπεια. Ήταν όλοι Κύπριοι, Βαρωσιώτες και Ανορθωσιάτες. Και τίμησαν την Ανόρθωση και τους αξίζει δημόσιος έπαινος και κάθε τιμή. Τους ευχαριστώ όλους από τα βάθη της ψυχής μου, γι’ αυτήν τη μεγάλη βοήθεια”.

Ο Δρ. Τάκης Πελεκάνος, δικαιωματικά κατατάσσεται στις σημαντικότερες μορφές του Συλλόγου, για την ανιδιοτελή, πολύχρονη και πλούσια προσφορά του. Είναι μια αξιοσέβαστη και ηγετική προσωπικότητα με τεράστια και ανεκτίμητη προσφορά στην Ανόρθωση. Υπήρξε άξιος διοικητικός ηγέτης της Ανόρθωσης και η συμβολή του στην αναστήλωση και στη διατήρησή της εν ζωή, μέγιστη, σπουδαία και καθοριστική.

Για το τεράστιο έργο που επιτέλεσε και για την πλούσια προσφορά του, ο Δρ. Τάκης Πελεκάνος ανακηρύχθηκε μετά από απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου σε επίτιμο πρόεδρο της Ανόρθωσης στις 8 Δεκεμβρίου του 2018, στην αίθουσα του σωματείου που φέρει το όνομα.

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη του επίτιμου προέδρου Δρ. Τάκη Πελεκάνου στην κάμερα του Famagusta.News με την ευκαιρία των 109 χρόνων από την ίδρυση της Ανόρθωσης.

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin