Αρχείο Πολιτιστικής

Επετειακή Εκδήλωση στο Σωματείο “Παναγιώτης Τουμάζος”

by: Iacovos

0

Επετειακή Εκδήλωση στο Σωματείο “Παναγιώτης Τουμάζος”

Ο ήρωας της ΕΟΚΑ Παναγιώτης Τουμάζος από την Αμμόχωστο, που έπεσε μαχόμενος σε ενέδρα στις 22 Οκτωμβρίου του 1958.

O Σύλλογος Ανόρθωσις Αμμοχώστου, τίμησε στις 24 Οκτωβρίου 2018 στο Εθνικό Σωματείο «Παναγιώτης Τουμάζος» στην Επισκοπή, στις 19:30, σε επετειακή εκδήλωση, τα 60 χρόνια από τη θυσία του ήρωα της ΕΟΚΑ Παναγιώτη Τουμάζου, υιού του μέλους του Συλλόγου μας Θεόφιλου Τουμάζου, καθώς επίσης και την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η εκδήλωση αποτέλεσε την τρίτη στη σειρά από τις τέσσερις εκδηλώσεις για το τρέχον έτος που ως γνωστό είχε ονομαστεί σε «Έτος Ιστορικής Μνήμης και Τιμής – 60 χρόνια 1958 – 2018».

Να θυμίσουμε ότι είχε προηγηθεί η εκδήλωση τον περασμένο Μάρτιο στο Λιοπέτρι για τα 60 χρόνια από την μάχη του Αχυρώνα, αλλά και τον περασμένο Ιούλιο στη Μικρή Σαλαμίνα στη Φασούλα Λεμεσού για τα 60 χρόνια της ανατίναξης του οικήματος του Συλλόγου μας.

Όλες οι εκδηλώσεις αυτής της χρονιάς έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αμμοχώστου. Ομιλητής ήταν ο έντιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης. Της εκδήλωσης είχε προηγηθεί λαμπαδηφορία και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του ήρωα στις 18:30.

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin